"My browneyed girl..."

Idag invigs mina färgade linser. Slår två flugor i en smäll. Här har ni mitt nyklippta hår också.



Ska ta tag i examensarbetet några timmar nu. Vid halv två kommer Robban hem. Då bär det av mot Helsingborg. Adios amigos!!

Sushi..

Dags för lunch. Kama Sushi here I come!!


Kalmar imorgon.

Imorgon blir det en Kalmartur. Skönt med lite avbrott från att sitta hemma och skriva. Hoppas på att få massa inspiration på mötet med min handledare. Kan behövas för det känns lite som jag fastnat lite. Dags att börja skriva diskussion nu typ och jag har tyvärr ingen som helst aning om hur man lägger upp en sådan.

Ser för övrigt fram emot Helsingborgshelg nr 2 i ordningen nu till helgen. Valborgsfirande med pappi på fredag. Middag med Martina och Jimmy i Dösjebro på lördag. Kan bli bra... mkt bra. Mys att få åka iväg med Robban en helg också. <3

Kom på nu att jag glömt kommentera hur frisörbesöket gick igår. Är faktiskt hur nöjd som helst. Känns jätteskönt att ha gjort sig av med den stora manen. Oavsett många motståndare till detta beslut så hoppas jag att världen ska acceptera mitt nya jag. Mkt cred till Jennys kompis Sofia på Villa Harmoni som gjorde ett grymt jobb. Har försökt ta en bra bild på det men med misslyckat resultat. Det behövs ses live helt enkelt. Kommer väll kanske en bild så småningom för den nyfiken som bor för långt bort...

Hoppas nu på att min man ska komma tillbaka snart. Han är ute i husen i bostadsrättsföreningen och raggar folk till den nya styrelsen inför årsmötet. Hade hoppats på att vi skulle hinna se ett avsnitt av The Pacific. Riktigt bra serie av samma skapare som Band of Broders. En tv-serie om marinsoldaterna i Guaducanal, som krigar mot japanska soldater under andra världskriget. Klart sevärt för den som intresseras av krig och blod men även för en blödig tjej som mig finns det inslag av kärlek och drama. Perfekt serie för pojkvän och flickvän att se tillsammans.

GODKÄND!!

Fick besked att jag är godkänd på mjuklinstentan after all... Hanna hade blivit underkänd av samma anledning och blev därmed också godkänd nu. Känns helt totalt underbart. Helt komplett fantastiskt. Kan inte riktigt förstå att nu är det bara en liten keratometeruppgift och ett examensarbete som står mellan mig och EXAMEN. I love it!! <3 

Dags att återgå till arbetet. Men jag tänker åtminstone låta mig själv sätta mig på balkongen och suga i mig lite sol medans jag planerar inför mitt handledarmöte imorgon. För DET är jag värd.

Examensklänning.

Då var jag tillbaka i Oskarshamn efter en Helsingborgshelg. Dags att trappa ner på slappandet och sätta fart med examensarbetet istället. Resan igår gick som förväntat: INTE som det skulle!!
- Signalfel mellan Åstorp och Hässleholm: 1h 15 min försenad till Hässleholm.
- x2000 mot Alvesta/Stockholm försenat: 20 min försenad till Alvesta
- Missar därmed Kust till kust i Alvesta: Har missat sista KLT bussen från Kalmar till Oskarshamn.
- Öresundståg mot Växjö/Kalmar försenat: 5 min sen till Växjö. (Totalt sett 2h 20 min försenad)
- Hinner med och övertalar busschaffis att jag ska få åka med till Oskarshamn med 310:an fastän mitt busskort bara gäller från länsgränsen. Hemma 23.50 (1h försenad totalt)

Det är tur man är rutinerad och har en snäll pojkvän som kollar upp avgångar femtielva gågner åt en över telefon <3. Hade jag följt de anvisningar jag fick av personal ombord så hade jag stått i Kalmar utan att komma vidare vid elvatiden på kvällen.

Helgen hemma har åtminstone varit väldigt bra. Hunnit med att umgås med familjen, Elin och Klofvesfolket. Mötet i torsdags gick bra. Ser väldigt mycket fram emot att börja jobba nu. Vill bara bli färdig med det här "lilla" arbetet. Och få reda på om de tänker godkänna min tenta eller inte. Ingen aning vilket dag det blir.

Till rubriken då. Det blev en shoppingrunda med min lilla mammi i lördags. Målet var framförallt en examensklänning. Ville inte vara ute i sista minut med det utan börja kolla i god tid så jag kunde hitta den perfekta. Så blev det ju faktiskt så att den bara dök upp där helt plötsligt efter antalet affärer. KappAhl hade gjort en kollektion som de kallar för Vintage Stories. Riiiktigt söta kläder i typ 50 tals inspiration. Mycket blommigt, prickigt, tunna blusar med puffiga ärmar och klänningar med stora kjolar. I love it!! Hade velat köpa mer än vad jag kunde. Men en klänning blev det i alla fall. En riktig Majaklänning kändes det som.


Stor puffig knälång kjol.


Ljusgrå med små vita prickar och stora blommor i blått, rött och gult =).

Här är mitt hem...

Idag har jag varit ute på lite äventyr själv. Jag traskade iväg och försökte på måfå hitta bästa vägen till mitt nya hus. Det visade sig att jag var en naturbegåvning...inte alls kollat upp innan på eniro några gånger. Jag hamnade helt rätt och smög lite mystiskt omkring och tog lite kort i området för att även ni skulle få ta lite del av äventyret.


Vid tredje bilen nerifrån ligger min trappuppgång. Iaf min från och med juni.


Om man haft en jättelång stång med en backspegel på och stuckit ut den hit från höger i bilden där huset ligger så hade man nästan kunnat urskilja havet och Helsingör längst bort i bilden. Är det de som kallas havsutsikt?

Det finns en liten chans...

Jag har eventuellt kanske snackat mig till ett g på mjuklinstentan. Fick komma till för feedback i eftermiddag. De hade kuggat mig för att jag valt en linssort  som inte fanns i rätt axelläge. De tyckte att jag skulle valt en som fanns i rätt axelläge och var i samma parametrar. Men den linsen har tryckfel i KLASS så där står inte vilka som finns så därför vågade jag inte välja den. Det tyckte Oskar var en bra anledning. Sen tyckte de att jag skulle valt någon av de andra linserna som finns i rätt axelläge istället. Fast då hade jag fått göra den kupigare samtidigt och det ville jag inte.

Inser att bara optiker fattar vad jag snackar om typ, men så är det bara hehe. Keratometern var det 12 grader fel. 10 grader fel var tillåtet. Så typiskt mitt liv att ha sån tur... Grr... Men men vi får se vad de ska göra med oss med keratometern kvar. Och sen hoppas jag att ALLA håller tummarna för att jag får mjuklinstentan godkänd, oavsett om ni fattade vad som var fel och rätt eller inte :P.

Sitter och kollar lite tv och slappar i soffan innan det blir att ta tag i disk och matlagning. Rätt hungrig så det får väll bli rätt snart.


Jobbig dag.

Fick igår eftermiddag reda på att jag inte klarat två utav tre praktiska omtentor. Har fortfarande mjuklinstentan och keratometer kompleteringen kvar. Känns som ett stort slag i ansiktet som inte slutar ömma. Känns som hela min värld har trillat samman och jag kan inte tänka på någonting annat förrän jag får reda på varför jag inte klarat det. Nästa omtenta är sista före examen och därefter vet man inte vad som händer. För tillfället känns det som jag aldrig kommer bli optiker. Helt opepp... Helt hopplöst krossad...


Klippning på måndag.



Har spenderat eftermiddagen med det mesta utom att skriva på arbetet. Exempelvis har jag bildgooglat Kate Walshs korta frisyr. Vad tror ni? Kan det bli bra? Bokade klipptid hos Jennys kompis innan när vi var ute och lunchade. Pastaköket blev det för övrigt. Salsa köttfärssåsen fick mig att svettas runt ögonbrynen... Det ni...

Det är dags att ge upp...

En uppmaning till alla mobilförsäljare som står utpositionerade överallt, framförallt några från det företag som börjar på Tele och slutar på nor som brukar stå på Flanaden: Det är dags att ge upp!! Ser man mig komma gående mot er... bry er inte om mig. Jag är slöseri på er energi och tid. Jag kommer inte stanna och prata med er oavsett vad ni säger. Hade jag stannat och pratat med er hade det varit än mer slöseri på er tid eftersom ni inte har något att erbjuda mig som är bättre än det jag har. Jag må verka vara den mest arroganta kunden som kan råka hamna inom er area där ni försöker tvinga på folk telefoner och tjänster de inte vill ha... Men egentligen gör jag er en tjänst. Jag går förbi som om jag inte hörde vad ni sa eller som om ni inte existerar... Och spar er tid... Over and out.

Satt och trånade lite efter sommarens textilskor på Skopunktens hemsida. Vågar man beställa på internet eller ska man ta sig en runda till skopunkten på fredag hemma i Helsingborg kanske. På något sätt behöver jag lite nya älsklingar i min garderob inför sommaren iaf. Perfekta jobbskorna är det ju. Passar till allt och sköna att springa de ändlösa gångerna upp och ner för vår spiraltrappa på jobbet. =). Längtar efter att börja jobba nu. Riktigt mycket ser jag fram emot det faktiskt. Och på torsdag får jag lite försmak... Ser fram emot att träffa mina Klofves flickor 8). 

Dags att gå tillbaka till verkligheten = examensarbetet...

En slapp/spa kväll



Mitt nya tv begär... Plöjer genom allt som finns av Private Practise för tillfället. Måste tillägga att Addisons page frisyr är grymt snygg. Måste beställa klipptid imorgon. Kanske hoppar jag till och med på en drop-in tid om tillfället ges. Vi får se.

Nu ska jag fixa ett fotbad, lägga i hårinpackning (fynd från Ullared) och ta hand om mig själv lite. Det kanske inte botar min förkylning eller löser några världsproblem... Men jag mår kanske lite bättre utåt sett i alla fall...

Minnen...



Så här när det börjat närma sig sommaren kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på ett kapitel av mitt liv som är slut. Nämligen friidrotten. Det var vid den här tiden på året som uteträningen brukade påbörjas så smått. När solen tittade fram så gjorde vi all träning vi kunde på baksidan av hallen. Allting började mer och mer fokuseras på målen inför sommaren...alla tävlingar...alla lopp och hopp som skulle göras. Jag ska inte ljuga! Jag saknar det...även om jag inte pratar så mycket om det... Det var riktigt roligt och en väldigt väldigt stor del av mitt liv under många år.



Jag har alltid hoppats att det någon gång i framtiden kunna syssla med det igen fast kanske på andra sidan av det, som tränare för ungdomar eller så. Ett steg på vägen är ju flytten till Helsingborg i alla fall. För jag vet faktiskt inte om det skulle kännts på samma sätt om det varit i någon annan klubb. En gång IFK:are, alltid IFK:are. Så är det nog för mig i alla fall.

Finbesök

Idag väntar jag finbesök i Oskarshamn. Inleder dagen med att kolla genom gamla bilder på min externa hårddisk. Hittade några gamla godingar av varierande kvalitet som får hylla mitt kommande besök =).
Enjoy!!




Telefonpanik...

Så var det det här med telefonköer och avdelningar och tryck 1 eller 2 eller 511 eller tala in vad ditt ärende gäller så kopplar vi dig, och sen frågar de gäller det det här? nähä... det här då? nähää men då kopplar vi dig hit och så piiip piiip så kopplade vi visst ner dig..

Transportstyrelsen. Huuuh. Jag får kalla kårar. Har spenderat nån timme med att försöka hitta någon som förstår vad jag menar och som har det som sin grej och som kan någonting alls om hur deras föreskrifter kommer till. Men det är inte det lättaste. Nu har i alla fall en handläggare lovat kolla upp om hon kan hitta någon som har koll när hennes telefontid var slut och sen ringa upp mig. Gushelov att jag kanske kan komma någonvart i alla fall.

I övrigt är läget lugnt. Efter hypersjuklingstillstånd igår med feber och dödsont i halsen har jag nu idag vaknat upp aningens piggare. De där många timmarnas sömn gjorde nog kicken. Så idag sitter jag här och skriver flitigt, eller försök till flitigt iaf. Det är ju som sagt inte alltid man kan råda över hur effektivt ens arbete blir.

Ikväll blir det qualitytime med La Camilla. Vi är gränsänkor den här helgen då våra män farit till huvudstaden för att kolla innebandy och roa sig. Blir säkert supertrevligt både för dem och för oss =). Imorgon kommer delar av optikermaffian hit och besöker mig. Hoppas verkligen mitt friska tillstånd håller i sig så att jag orkar med att ha roligt imorgon.

Back to buisness.


Blodfattig och lite trött..

Ibland får man faktiskt vara lite trött. Man blir trött av att vara hjälte. Idag har jag räddat ett liv eller två. Vad har du uträttat?



Sol och blå himmel. Hjälpte lite mot tröttheten efter blodgivningen med en stund på balkongen med en tallrik fiskpinnar och potatismos, sol i ansiktet och ett litet telefonsamtal till söta farmor. Mysigt att göra någon glad genom att slå en pling. Då blir man själv också glad =).

Snart kommer Jenny på besök. Och robban ska grilla IKEA-korv. Perfekt så blir grillen testad och jag får se till att jag kan den inför grillish på lördag. Ser fram emot en helkväll med min Optikermaffia. Planering: Spel, grillning och Cosmopolitans hittills.

Hade individuell lönerådgivning med en tjej på SRAT idag på telefon. Inte lätt det där... Och inte lätt att förstå innebörden av såna saker som kollektivavtal, förmåner och sånt om man heter Maja. Nån mer än jag som tycker att det känns som en stor djungel?

Jag hade så rätt!!



Jag sa det! GB-gubben är kär. Och nu ska de bli äkta makar. Min fråga är bara... Går det inte lite väl fort? Fast å andra sidan. Vem blir inte lite blödigt så här års. Solen skiner och fåglarna kvittrar och vart man än kollar så ler folk och är lyckliga. Kanske gör GB-gubben helt rätt. Han kör på det som känns rätt och han gör det med ett leende utan att visa rädsla. Kanske är frågan istället... När kommer det små GB-kids?

Mongoliskt..

Ikväll har jag en dejt... en dejt med min man. Vi ska ut och äta på mongolisk restaurang. Mys mys... Händer ju inte varje dag. Nu sitter vi i soffan och tar igen oss efter en dag av städning, diskning och handling. Jag ska strax ta och skriva lite på arbetet. Bobbis kollar nån fotboll. Och en kladdkaka står i ugnen. Perfekt efterrätt när vi kommer hem ikväll och ska kolla El Clasico. =)

Igår övade jag sista gången inför omtentorna på måndag. Hoppas på att det briljanta sammarbetet med Emma L ska resultera i fyra klarade tentor för oss. Oavsett så blir det en fin dag med shopping och hög ha det bra faktor på tisdag på Ullared med Jenny. Se upp alla Ullaredstanter...here comes the shoppingelit =).

Lägeskontroll..



Idag känner jag inte alls för att sitta och skriva. Min raslöshet är på max. Försöker engagera mig i att börja skriva introduktionen. Bara tänka framåt, se målet, se slutet.....

Visserligen tycker jag arbetet känns roligt till viss del. Jätteroligt med enkäten att det gått så bra och att svaren fortfarande rullar in i sakta mak. Aldrig hade jag trott att jag redan skulle ha över 200 respondenter. Peppa peppa...

Nu ska jag ta tag i det här. Att döma av bilden ser det ut som jag jobbar riktigt effektivt ju =).

RSS 2.0