Tentaplugg å de...

Blev en tur till Öland igår eftermiddag. Efter några timmars shoppning hämtade vi upp Pärlan där vi lämnat den utanför Anna i lördags kväll och begav oss över sundet. Nu fick jag se Öland i dess lite mer rätta element, jämfört med när jag och Krille var över en tur en kall, mörk vinterkväll :P. Vi körde ner till Mörbylånga och sen stannade vi till en liten runda på köpcentrat i Färjestaden. På vägen tillbaka körde jag så nu har man kört över Ölandsbron =).

Ser ni bron?

Som  tidigare nämnt blev det grillning hos Anna i lördags kväll. Sen gick vi vidare till Gustav i klassen där vi träffade optikertreorna. När det började närma sig för de andra att dra till kåren begav sig jag och Robban ut på vilda äventyr på stan i Kalmar fast det slutade med att vi hamnade på Studentpuben. Robban träffade på "långhåriga killen som åker hans buss" och vi satt och väntade länge och väl på diptallriken som vi tillslut fick tio min innan stängning. Men vi hade trevligt å de. =).

Snart dags för träning ikväll. Sen blir det nog en liten pluggstund när jag kommer hem innan jag myser ihop mig framför tv:n med lite käk.

So long på återseende...

Tentaplugg...


En flytt till Kvarnholmen vore kanske inte fel?!

Har varit och kollat på ett rum på Kvarnholmen idag. Ett korridorsrum på 13 kvadrat i en liten mysig korridor med bara 5 boende. Mitt frågetecken när jag gick därifrån var hur jag skulle lösa det med internet... men pratade med tele2 precis och det var inga problem att flytta med mitt nuvarande internet och telefonen. Så helt plötsligt var det löst bara så där... Och gissa om det skulle vara skönt att bli av med de dubbla bredbandsavgifterna här?!
Och dessutom spara 1000:- i månaden på hyra. Samt pengar på till exempelvis tv-licens eftersom vi har gemensam tv där. Sen har jag faktiskt tänkt ibland på att det vore spännande att prova på korridorslivet. Ångrar lite att jag inte gjorde det direkt när jag flyttade hit. Ser verkligen ut som att det blir en liten flytt i augusti för mig. Men ska fundera i helgen och sen bestämma mig. Läget är dessutom perfekt på rummet. Mitt i stan fast ändå nära bort till skolan och bort till friskis. Sen får man väll hoppas att de andra som kommer flytta in där i höst är vettiga människor.

Den som lever får se vad jag lämnar för besked på måndag...

Hör och häpna..

Maja är på biblioteket tjugo i nio och ska nu börja plugga...vänta vänta.... för att hon vaknade för tidigt... det ni!!

I'm out of bounds

"I was barely hoping for a kiss
I didn't think that it would come to this
But everything he touches turns to gold
So I just brace myself and grab a hold

I'm out of bounds
I'm off the ground
And I won't come down
Boy you turned my world around

Now I ain't going back to my old town
I think I lost my key and maybe it's just as well
Cause I'm not gonna turn the offer down
I'm gonna ride with you, I'm gonna leave this old town

I'm out of bounds
I'm off the ground
And I won't come down
Boy you turned my world around

Maybe every good thing has an end
But I don't care what's waiting round the bend
I'm just tryin' to write a Joni Mitchell song
I'm gonna play it loud so you can sing along

I'm out of bounds
I'm off the ground
And I won't come down
Boy you turned my world around

I'm upside down
I'm off the ground
And I won't come down
Boy you turned my world around"

Flytt i augusti?!

Har blivit erbjuden ett litet billigt rum på Nygatan nu. Ska kolla på det på måndag förhoppningsvis. Han skulle hålla det tills dess. Mannen som jag pratade med lät riktigt trevlig. Verkade som det var ett lite äldre par som hyrde ut sin ovanvåning till två studenter.

"Mitt" rum är 8 kvadratmeter stort. Där finns kokmöjligheter, en micro och kyl/frys i ett rum utanför vilket man delar med den andra studenten. Lite begränsade matmöjligheter alltså fast tanken är ju att jag inte ska spendera mer tid där än jag behöver och det handlar ju bara om två terminer ungefär. Och hyran sen.... 2200:- med internet. Niice. Jag tror det kommer funka om det bara ser okej ut d.v.s. Maten får jag lösa genom att göra storkok på helgerna och sen bara behöva koka potatis, ris eller pasta till. Är riktigt spänd på att kolla på måndag =). Det här känns riktigt bra.

Dags för en dusch och sen en tur ut på stan...
So long....


...söker billigt boende i Kalmar!

Idag har jag tagit ett halvstort beslut. Har bestämt mig för att åtminstone försöka hitta något annat boende i Kalmar. Mindre och billigare är önskemålen. Gärna mycket billigare. För tillfället känns mitt rum väldigt onödigt och framförallt onödigt dyrt. Sitter och betalar massa massa pengar på ett boende som jag spenderar typ i genomsnitt 3-4 kvällar i. Så alla tips om ställen att bo på är välkomna!!

Har precis avnjutit en underbar måltid med Bobbis här nu. Snart dags för en kvällspromenad i solen. Livet är underbart!!

So longish...

En tanke...

Kan man dela upp en förkylning, ta febern och halsontet i en veva och sen spara och bli snuvig några veckor senare?

Isf har jag lyckats. Hör av dig för instruktioner hur man gör!!

Tillbaka i O:et...

Annandag påsk spenderar jag i soffan. För tillfället är det Bröderna Lejonhjärta på tv.
Ganska skönt att vara tillbaka "hemma". Har dock varit en mkt trevlig och lyckad helg. Men rätt så hektiskt så nice att bara kunna ta det lugnt och sitta och dega i soffan och inte göra ett chotta.

Flummi Flummi =)

Nu är det bara 3 veckor kvar tills praktiken börjar. Då blir det 5 långa veckor hemma i Helsingborg. Klart det ska bli roligt och så och det kommer säkert gå fort, men det kommer vara grymt jobbigt att lämna allt här uppe för så lång tid. Men i juni väntar långa lediga dagar med Bobbis =) så man får tänka på det och försöka stå ut!!!!


"All makt åt Tengil"


Påsk i vårt hus!!

Snart dags för pappsen hemlagade påskmiddag. Väl värda detta efter en hård dag i Helsingör. Inte trodde vi att vi skulle ta oss hem i en del. Men nog kom vi hem och nu är Pärlan fylld till sin bredd med vin och gott =). Imorgon bär det av "hemåt" Oskarshamn igen. På tisdag börjar ny kurs. Optikern i samhället... Låter otroligt fascinerande med ekonomi, marknadsföring, psykologi....zzzzzzzzzz...

So longish...

Lägeskontroll påskfirandet...

Läget under kontroll. Bara en söndrig lilltå och en erfarenhet rikare efter gårdagskvällen med gamla gänget. Helt galet att faktiskt alla som åtminstone befinner sig inom sveriges gränser kunde komma igår. Så länge sen vi var så många samlade. Blev först lite middag hemma hos pappa, sen buss ut mot Planteringen till sebbis tillfälliga lägenhet. Sen därifrån in mot stan och till Dahlbergs.

Idag blir det Helsingör med Bobbis. En liten utfärd idag okså. Igår besteg vi ju berg så idag får vi ta det lite lugnare.
Dags för frukost.

So long...

Sådär ja Jenny...

För att Jenny ska hålla tyst!

Vad får du oftast komplimanger för?: Ingen aning
Vad säger du för att imponera på någon?: Tror inte heller jag brukar försöka göra det så ofta.
Hur imponerar man på dig?: Med ett glatt humör och en positiv inställning.
Brukar du skratta för dig själv?: Allt för ofta tror jag...
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Är d färdig pluggat nu el? Har du kommit på något spec jag behöver ha med mig? Blir nog att stanna kvar någon timme ikväll med. Fan vad jag saknar dig sötis. Puss puss"
Var bor du?: Korsnäbben, Kalmar
Trivs du där?: Stundvis...när det inte luktar fisk!
Äger du några converse: Har haft ett par äkta, nu kör jag på fake...
Sprit, cider, vin eller öl: Päron och fläder cider is the shit.

Brukar du bli för full: Inte på senaste tiden :P

So longish dags för skivstång...


ca 15.00

Kaffe, marabou dark orange och martina i luren på en solig balkong.

Kan det bli bättre än så?

Tentastatus: 15.45

Avklarad. Tippar resultat: 2/3...
Nöjd!! Lättad!!

Tentastatus...12.56

Ont i magen.
Mår illa.
Tänker på allting som kan gå fel...


Neeeervööös...

2 h kvar till tentan. Har jag panik? Jaaa...

Tentadags imorgon...

Börjar bli lite nervös. Inte många timmar kvar tills jag sitter och gör min praktiska tenta imorgon. Aaah. Fast egentligen är ju det allra bästa att bara behålla lugnet. Då går allt mer enligt planerna. Sitter här och försöker fått pluggat lite medans Robban ligger och slöar och kollar hockeyn. Konstigt nog känner jag mig väldigt seg efter gårdagen trots att jag var helnykter och var chaffis. Inte lönar det sig att vara duktig för en gångs skull.

Vi var förresten på årsfesten igår. Mycket folk och ganska trevligt. Fast var skönt att vi lyckades få med oss våra pojkar hem i hyfsad tid. Det var ju faktiskt ganska uppskattat så här i efterhand iaf :P.

 Robban och Renen.

Nu ska jag återgå till pluggandet. Hm sitter normalvärdena för vergenser fortfarande tro?
BI (avstånd) 7/4
BO (avstånd) 9/19/10
BI (nära) 13/21/13
BO (nära) 17/21/7

Jepp jepp det gjorde dem. Önska mig lycka till imorgon trots att jag försummade min sista övning för att mysa idag istället!!

So long

Grillad...

Efter en underbar pluggdag på balkongen i skolan väntar nu grillning och sen MYS...

So long...

Är det det här ni kallar tentastress?

Min kropp ber mig snällt varje kväll om att jag ska sluta misshandla den med den här tentastressen. För tillfället känner jag för att lägga mig och sova och inte vakna på typ 72 h, Längtar grymt mkt tills på torsdag eftermiddag när jag sitter i bilen med Robban påväg ner mot Helsingborg. Kommer vara världens grymmaste känsla efter de här tentorna äntligen är över.

Har dock verkligen kommit igång med pluggandet nu och det praktiska känns som om det sitter iaf. Förmodligen blir det lite finslipning på det på söndag eftermiddag, får se om jag verkligen vill lämna Oskarshamn... men måste ju nog... Segt men sant.

Sitter här med min torsdagssmoothie efter intensivpasset. Torsdagskvällar is the shit. Känslan är kung!!

Våren Är Här!!

So long...

Too much potäter...

Så mätt... Måste lägga mig strax. Har varit en lång dag även idag. Synisen på Nathalies kompis gick riktigt bra. Härligt när man känner sig nödvändig =).

SOVA!! So long

Frukost...

Dags för frukost efter att ha springit en runda. Vaknade tidigare än jag planerat idag så gav mig ut och sprang Lindö/Ängö rundan. Svinigt jobbigt, gick en del fast sprang mest. Nöjd är jag ändå för det var såå länge sen jag sprang. Skönt att ha träningen avklarad idag med tanke på allt man har att göra de här stressiga dagarna en tentavecka.

So long...

Godnatt...

... det var allt jag orkade blogga en dag som den här efter 12 h i skolan...

RSS 2.0