Erkänner:

...jag har inte pluggat någonting i eftermiddag.

Orkar inte plugga...

Hemma från synisen. Gick riktigt bra. Ägde retinoskopet idag och fick exakt samma värden på hö öga som i refraktionen efteråt. Vä öga var lite gradfel bara. Kanske man kommer klara tentan iaf. 1 vecka kvar nu. Dags att börja räkna ner. Läskigt fast ska bli på ett sätt skönt att få det gjort. Teoretiska tentan är det längre kvar till, fast ändå känns det mer stressat för tillfället. MÅSTE börja plugga NU. Ska äta lite nu, sen får det bli hårdplugg fram till träningen vid kvart i åtta.

Tråkigt att bli bortprioriterad av vänner som man inte träffat på länge för övrigt... Vad hjälper det att vara ute i god tid då liksom...?

Tillbaka...

Har varit borta rätt länge nu... Virusinfektion i min lilla dator. Blö. Fast nu är den nyformaterad och glad. Och det är jag med. Ser ljusare och ljusare på allting för varje dag. Nog ska man väll klara av praktiken och de utan att dö av längtan... Gäller bara att tänka positivt och ta vara på all tid man bara kan få. Oskarshamnhelg inbokad 15 - 17 maj nu i alla fall så det känns riktigt bra.

Iväg och göra en Riisig synis...

So long...

Mail till Barometern.

Skickade ett litet trevligt mail till Barometern idag. Är grymt upprörd över min situation med KalmarHem och Studentkåren som båda två vägrar att stå till någon som helst hjälp. Ser få utvägar för tillfället och situationen känns väldigt hopplös. Pust!!

" Jag är student här i Kalmar sen våren 2007. Då flyttade jag in i min studentlägenhet som jag fortfarande bor i genom KalmarHem. Har haft mycket lite problem med dem sedan dess faktiskt trots alla rykten som går om hur dåligt de hanterar problem med sina studenthyresgäster...ända tills förra fredagen den 13/3. Då fick alla studenter som bor inom KalmarHem hem ett brev från Kalmarhem, Studentkåren och bredbandsbolaget. Där meddelades att fr.o.m. den 1 april (notera att det endast handlar om en halv månad fram i tiden) så kommer en avgift läggas på hyran för internet för samtliga studenter. Det stod en kommentar om hur bra det här är och att 95% av alla studenter redan har bredband hos bredbandsbolaget så för dem kommer avgiften bara att sänkas.

Jag tillhör så att säga de andra 5 %. Jag är kund hos Tele2. När jag flyttade in för mer än 1,5 år sen gavs jag alternativ att välja vilken operatör jag ville. Har varit kund hos Tele2 sedan dess. I februari detta året blev jag uppringd av Tele2 som erbjöd mig en uppgradering av mitt bredband till snabbare hastighet till samma pris som tidigare om jag band upp det 12 månader. Jag såg ingen som helst anledning till att inte göra det eftersom jag planerade att bo kvar här i lite mer än ett år. Vad jag inte visste då var att studentkåren och KalmarHem vid samma tidpunkt satt och förhandlade med bredbandsbolaget om just det avtalet som snart börjar gälla.


Nu sitter jag här med två bredbandsavtal. Jag har försökt få hjälp hos både kalmarhem och studentkåren men båda parterna vägrar hjälpa mig. Som jag ser det så är det väldigt småsint av KalmarHem att inte kunna ersätta de fåtalet studenter som hamnat i kläm på grund av att de är ute i så dålig tid. (De ger ju inte ens de som bara har uppsägningstid någon chans att säga upp sina bredband i tid.) När jag pratade med en av kontaktpersonerna på Studentkåren så fick jag information om att det handlar om ett 25-30 tal studenter som är upprörda och har hört av sig med klagomål. Det handlar om småpengar för KalmarHem som gjort bort sig. Men för en liten student är dubbla bredbandsavgifter i ett helt år inte ett alternativ. Det är ju inte så att det flödar med pengar på ett studentkonto varje månad.


Jag har funderat och som det är nu så har jag 3 alternativ.

Jag kan flytta (fast jag har ingenstans att flytta till i princip).

Jag kan acceptera att jag blir dåligt behandlad, inte göra någonting och sitta och betala båda bredbanden i ett år.

Jag kan strunta i att betala kalmarhems bredband hos bredbandsbolaget och få onödiga betalningsanmärkningar på mig.


Frågan är vilket som känns roligast?


Ta gärna upp detta i tidningen. Vore till stor hjälp i en liten students kamp mot stora elaka KalmarHem."


Börja plugga snart kanske!?

Lite ångest över att jag inte pluggat på 8 dagar. Och inte går det mycket bättre idag. När jag slutar skriva här SKA jag ta tag i mitt liv. Läsa lite och kolla genom handouts. Bara vad som helst så att jag kan ha lite mindre dåligt samvete. Senare kommer Robban hit =). Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll. Inga planer. Ganska skönt att bara ta det som det kommer. Carpe Diem!!

Saknar Nathalie. Kom hem från Göteborg snart!

+ + - = +

+ för:
skivstång
mina tv-kanaler funkar igen
solen
vår?
snusis

- för:
sen synis
tråkiga baskföreläsningar
vår innebär snart lämna kalmar
fortfarande ingen lösning på internetproblemen

= + (eftersom +5 + -4 = +1)

En positiv dag! Snart är det helg också. Nog är det också värt ett plus.
+ för:
snart helg

= ++ (+6 + -4 = +2)
Handlar bara om att tänka logiskt... och inte för mycket!!

Oväntad post är den bästa sorten...

Hur glad blir man inte när man öppnar sitt postfack en urtrist måndag och drar fram ett grönt  hårt paket? Som sen visar sig vara från en gammal god vän... Med en present =) En film som hon bara tyckte att jag skulle se eftersom den är baserad på en serie böcker som vi brukade läsa när vi var bästa kompisar i högstadiet. Nostalgi på hög nivå!

 

Tillbaka i Kalmar nu för övrigt. Har väll känts roligare att komma hit andra tillfällen. Så kan jag väll uttrycka mig... Iväg och handla lite nu, sen iväg till friskis och pulsa lite. Hoppas det känns lite lättare idag än i onsdag. Pust!!
So long...

Funderingar på en söndag...

Då sitter jag här och väntar igen... väntar och väntar. Ibland känns det som det är det enda man gör. Man väntar alltid på något. Åtminstone är det väldigt sällan man är nöjd med det som är just nu, precis här. Jag vet när jag är nöjd i alla fall. Men de tillfällena springer alltid iväg så attans fort och sen sitter jag här igen, och väntar... Jag klagar dock inte. Jag förstår och förstår och förstår... men jag behöver inte tycka om det. Det är skillnad på att acceptera och tycka om. Jag tycker inte om faktumet att det bara är någon månad kvar tills jag måste åka ner till Helsingborg och vara där i 5 veckor. Jag tycker inte om att det bara kommer vara en månad efter det tills jag måste ner där och vara där i 8 v. Tycker inte om speciellt mycket just nu. Tycker inte heller om att min hyresvärd har bestämt att alla ska ha samma bredband och lägger på avgift på hyran för det oavsett om man kan utnyttja tjänsten eller ej. Tycker inte om det eftersom jag uppgraderade mitt bredband för mindre än en månad sen och därmed har 12 månaders bindningstid på det. Dumma dumma KalmarHem. Jag tänker inte betala för något jäkla bredband som jag inte vill ha. Och fine om jag inte gör det får de väll vräka mig eller något. Testa och se om jag bryr mig!! Tycker ändå inte om mitt dumma rum som luktar antingen det ena eller det andra... Och som det drar in i så man knappt kan vistas i det vinterhalvåret på grund av köldskaderisk...


En osolig fika i dimman...

Vi gav det ett försök... Våren kanske var här. Det kanske var dags för en fika i solen nere vid slottet, men ack så fel vi hade. Först tror vi det är byggdamm från slottet, men när hela Kalmar och hela Kalmarsund är fyllt med rök, så inser vi att det inte är rök utan dimma. Och där sitter vi på vår lilla filt och dricker kaffe och äter kakor, och fryser. Vi försökte stå ut ett tag... men sen gav vi upp och halvsprang huttrandes hem...

Så tråkigt det känns att sitta här hemma efter två underbara kvällar... "Det är kontrasterna som gör det!" Ja AnnaPanna, det är det kanske, fast ibland gör kontrasterna sitt på fel håll också... Vem vill sitta själv när man vet att en härlig snusis ;) sitter själv 7 mil bort?

Ljusa tider...

Man blir glad när det ser ljust ut... Har äntligen blivit frisk och så är helt plötsligt helgen här igen. Hela veckan har försvunnit i något slags sjukt moln... Har haft föreläsning och klinisk övning på förmiddagen idag så jag har varit duktig färdigt på den fronten idag. Skönt med morgonpasset på kliniska. Ska försöka fått läst lite biomikroskop och oftalmoskop nu i eftermiddag så att jag känner mig ännu mer nöjd med min dag. Man får ju passa på när man känner en positivitetsvåg.

Igår satte jag och nathalie nytt lunchreckord... halv två till halv tio... Det är vad vi kallar långlunchstandarden. Vi hann med det mesta så att säga... både lunch, fika och middag, och massa babbel därtill.

Ikväll blir det puben med nathalie och hennes kompisar tina, sandra och maty. Ska blir trevligt och komma ut bland lite folk. Blir verkligen helt galen av att ha legat hemma så här mkt. Imorgon eftermiddag åker jag till Oskarshamn för att påbörja den mysiga delen av helgen...<3. Längtar som en barnrumpa...

Dagens oftalmoskoptips (tillägnat Sebastian): Titta genom hålet =)

So long


En sann vän...

Har varit borta med stort B ett par dagar nu. Har i princip varit konstant sängliggande i fyra dagar. Blev riktigt sjuk i lördags kväll. Satte igång med feber och hade redan då grymt ont i halsen. Och så fortsatte det fram tills igår eftermiddag. Då började febern gå ner åtminstone. Sen har halsontet blivit lite bättre nu typ. Har ju fortfarande ont men känns som jag ska kunna äta åtminstone.

Har varit några hemska dagar. Har knappt kunnat äta och dricka, och än mindre fixa saker åt mig själv. Det är såna tillfällen som man märker vem som är ens sanna vän som finns där i ur och skur. Hade brutit ihop, svultit ihjäl och frusit ihjäl av febern om det inte vore för natta. Tack för allt... vet inte hur jag någonsin ska kunna återgälda det.

Nu när jag är lite piggare känner jag ett väldigt stort behov av att bara leva, bara göra någonting... jag är så uttråkad. Jag vill bara träffa min heting... Bara vara frisk och må bra och ha det bra och bara va... Längtar tills lördag eller när det nu blir.

Nu ska jag äta lite frukost ordentligt här... behöver mat mat mat... Känns som halva jag har försvunnit så nu kan man ju nästan frossa utan dåligt samvete... =) Men vi börjar med frukost och tar det därifrån sen...

So long

RSS 2.0