8 saker om mig själv.

  Regler: Bloggaren skriver 8 saker om sig själv.
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du kommer att utmana.

Har nu blivit utmanad av Jenny, Anna & Elna så kanske dags att ta tag i saken....

1: Jag är grymt snål. Kan ibland stå och vela om saker där det endast handlar om ett par kronor. Har ingen aning om varför... men mina föräldrar påstår att jag blivit en snål småländsk student... who knows?

2: När jag fryser blir min näsa iskall.

3: När jag gick i 6:an hittade jag på att jag tyckte att jag såg dåligt för att jag ville ha glasögon. Jag lyckades. 8 )

4: Ända sen jag var liten tycker jag att det luktar asgott på bensinstationer. Jag brukade låta bli att stänga dörren helt när jag var liten i smyg när mamma tankade.

5: Jag är lite pedant.. Tycker om ordning och reda och kan bli lite halvlyrisk av att sortera saker i rätt ordning och sånt där. Brukade variera i vilken ordning jag hade mina skivor när jag var yngre. Olika kategorier... färg på skivomslaget, genrer, bokstavsordning... ooh jag får nästan rysningar. Kan dessutom exempelvis inte somna med täcket upp och ner och lite såna smågrejor... Jag är med andra ord mycket för det där med att det finns ett fel sätt och ett RÄTT sätt...

6: Är missbrukare av antalet tv-serier. Har sett mina favoriter samtliga avsnitt, samtliga säsonger flera gånger om.


7: Är jättetråkig att gå på tivoli med eftersom jag har väldigt lätt för att bli åksjuk och därmed inte åker några karuseller som går runt eller har en tendens att nästan gå runt (typ berg och dal banor, åtminstone flera gånger på rad)...


8: Har så kallt i mitt rum att jag sover med två täcken, en filt och sängöverkastet över fötterna när det är som värst. Sover för övrigt dessutom alltid med åtminstone 2 kuddar, en under huvudet och en att krama...


Vet inte vem jag ska utmana... alla jag vet som läser min blogg som har blogg har redan gjort det... så jag gör revolt... jag struntar i det... mohaha...


Sjuk...

Hatar att vara sjuk och ha ont i halsen...

Ska ut en runda på stan nu snart...

Hoppas på vår!

Rensade ur garderoben nu i förmiddag. Gammal skit ska ut och snart kanske lite nya vårkläder in...=)
Kände mig ganska nöjd när jag slängde ut den här enorma högen i soptunnan. Brukar vara sämst på att göra av med saker oavsett hur lite jag använder dem eller hur söndriga de är.



Så VÅREN... det är bara att komma nu!

En sjukt tråkig dag ser det ut att bli...

Det är bra man går in i dagen med en positiv inställning. Föreläsningen med The Bask sög idag, så som de oftast gör. Enda något så när roliga inslaget var väll när han nämde att cornean såg lite ellow ut...

Slutade lite innan tio. Nu har man ledigt fram tills tre. Sugigt schema också. Man känner sig ju inte ledig när man bara går och väntar på att ha klinisk övning. Men det är iaf sista sena eftermiddagen denna veckan.

Kom nyss fram till varför dagen kanske känns så grå... Snön är ju borta. Det har jag inte ens reflekterat över. Okej att det är ett litet vårtecken...fast inte känns det som mycket till vår iaf.

Ska ta och städa lite här nu så kanske det känns lite mindre grått när dammet är borta här inne iaf. Den som lever får se.
Imorgon är det iaf fredag och Oskarshamn hägrar... Längtar längtar...alldeles för många dagar har gått nu...kanske är det därför det är så grått också?

So long

Back in buisness...

Idag började Kliniska Metoder, nästa kurs på tur. Dags att komma in i synundersökningstänket igen. Kändes lite ovant när vi var tillbaka i synundersökningsrumskorridoren idag allesammans med optikerlärarna. Optometri II känns långt borta på något vis.

Helgen har varit helt underbar om man räknar från klockan elva i lördags. Då steg jag ut från tentan och var helt ledig i nästan 48 h. Lyx för en student som mig. Stan och tvätt, middag, mys och fest... Lördagar som de borde se ut alltid, minus tvätten eventuellt, men vad gör man inte när man råkar befinna sig längst ner i tvätthögen.

Söndagen var lat, riktigt lat... Men det är väll så det ska vara också. Mys mys mys, Fotboll och bakismiddag på O'Learys. Sen paj, film och mys... Längtar efter min mysare....

Ikväll är man ensam och fryser i sitt rum. Blir träning sent ikväll och sen bastu. Skönt att komma hem sent efter träning och bara ta något litet att äta och lägga sig framför tv:n och slappa.

Kanske hinner jag med lite tv häng innan träningen nu också. Får se vad kvällen har att ge.

So long

Tentasömn..?!

Bristvara i mitt vibrerande rum. Har plockat ner en tavla, de övriga kanske faller ner av sig själv...!?

Kommer jag vara ledsen när min nuvarande granne flyttar ut om inte allt för länge? Nej nej... Oftast är hon väldigt behagligt tyst, men vem fasen står ut med volymnivån som är där inne när jag knappt står ut med ljudnivån här inne? Sluta spela snart...snälla. Jag har faktiskt tenta imorgon bitti.

Jag kan visa min uppskattning till den vackra musiken imorgon bitti genom att spela laddningslåtar när jag äter frukost halv åtta.

Over and out...

En ny blogg för Maja...

Sitter här i Oskarshamn och väntar på att Robban ska komma hem från träningen. Var precis ute och vandrade i snön och fick plötsligt nyvunnen, eller kanske återvunnen lust att blogga. Jag gick där i det vita och funderade över när senast snön låg så länge. När man var liten?! Nån som vet...?! Har haft lust att göra en snögubbe eller snölykta flera dagar nu för övrigt och så tänkte jag: Nu gör jag en!... men ingen kramsnö här inte. Såå attans kallt är det alltså. Tro mej!

Jag hoppas att mina bloggande vänner ska bli nöjda nu när jag sätter fart igen även om det är på vita nya papper och fastän jag faktiskt fick tummen loss och deletade den gamla bloggen som jag så länge velat men inte "kunnat"... Men så idag var det alltså dags. Så vänner...sluta tentaplugga, läs och NJUT!!

Snart vankas det tenta... på lördag närmare bestämt. Jag har ett oroväckande lugn över mig. Oroväckande eftersom jag inte vet huruvida jag ska lita på lugnet eller inte. Det kanske är så att jag inte vet vad jag ska plugga på för att jag inte vet någonting. Fast det låter inte riktigt rimligt. Och jag menar, som jag brukar försöka intala mina ibland ganska hyperventilerande, oroliga, (men ack så härliga) vänner: Det kommer ordna sig, det gör det ju alltid så varför gå omkring och oroa sig? Har vi missar någon tenta hittills liksom. Vi är typ bäst =). Och på lördag är det FEST. Jag kan fortfarande rimma. Jag rimmar när jag är glad.

Planen för morgondagen ser ut som följande: Vakna lagom tidigt...detta efter min lysande lösning på problemet att jag glömde mina nycklar hit i Kalmar. Hade jag inte varit så bright hade jag fått åka samtidigt med mr Nuclear imorgon bitti. Det vill säga sju.... Jag vet man gäspar bara man tänker på det. Men... lösningen med att det finns två par nycklar till Pärlan (a.k.a. bilen) så kan jag lämna nycklarna där. Hur nöjd är jag på en skala när jag bryr mig om att skriva om min lilla plan här..? Sovmorgon, ack så skönt.
Fortsättning på planen...: Åka till Kalmar. Plugga fram till hmm...tvåtiden kanske. Sen hem och tentabaka. Jag kan inte svika traditionen en gång till. Har lite ångest för att jag gjorde det förra tentan... men jag skyller på kärleken... inte lätt att vara klok i huvudet liksom. Får hoppas det fanns lite förståelse. Jag har halvt lovat två sorters tentakakor imorgon. Vi får se om jag kan komma på två sorter och AJAJ framför allt se om våra ugnar har blivit lagade. Vad kan man baka som är kallt annars? Räknas chokladmousse som bakverk?
Fortstättning, på fortsättningen...: Ner en runda i stan. Prova jeanslegginsen på Vila en gång till och besöka bolaget. (FEST!!). Sen får vi se vad kvällen har att ge.

Nu kom Robban så här slutar detta första något historiska inlägg lite abrupt. Dags för Hönökakor med ost =)...

So long...

RSS 2.0