Examensarbete begins...

Ett tu tre...så var det här. Dags att bli den där hyperflitiga ta tag i saker Maja som jag alltid önskat att jag var...

Idag börjar examensarbetet. 8 veckor fram över ska jag nu ägna åt att bli expert på synfältstest vid körkortskontroller. Inom några dagar skickar jag ut min enkät till hundratals optiker i hopp om att ALLA ska svara... nä kanske inte alla, men många iaf. Mitt mål är att få 200 svar.

Fick resultaten från praktiska tentorna i fredags, och fick feedback från gp-delen idag på telefon. Perfekt att jag slapp åka till Kalmar bara för det. Det var som jag trodde bara det ynka lilla misstaget jag gjorde. Ändra parametern på fel håll fast lagom mkt. Damnit. Fast samtidigt skönt ju. Peter trodde inte jag skulle ha några som helst problem att klara omtentan. Sånt är skönt att höra. Tummen upp.

Förmiddagen har spenderats med datorn. Finjusterat mitt medskickade medelande med enkäten och skickat det till optikerförbundets ordförande för godkännande. Hoppas på ett snabbt svar så det kan komma igång snart. Vill verkligen bara ta tag i allt och fixa fixa fixa och skriva skriva skriva så allt blir färdigt NU. :P.

Någonstans i mitt huvud har jag fått för mig att det här inte alls kommer bli så jobbigt och svårt. Jag tror till och med att jag fått för mig att jag kommer vara färdig i ovanligt god tid och vara typ den första ever som inte väntar in i sista sekund. Vad är oddsen liksom. Jag är ju inte den där hyperflitiga Maja egentligen... eller kan jag vara det?

Jag kanske började mitt nya liv som en ny Maja igår när jag vaknade lite halvseg efter tentafirande men bestämde mig för att verkligen ta vara på dagen. Jag gjorde följande igår:
- Diska: check!
- Boka tvätttider för en månad framåt: check!
- Tvätta sängkläder: check!
- Gick och köpte fönsterskrapa: check!
- Putsa fönsterna: check!
- Dammade: check!
- Tvätta täcken och kuddar: check!
- Tvätta gardiner: check!
- Dammsög lägenheten: check!
- Strök gardinerna: check!
- Hängde upp gardinerna: check!
- Städa toaletten: check!
- Laga värsta middagen: check!

Den som inte tycker jag var flitig kan ju titta sig runt i sin egen lägenhet och fundera över om den glänser lika fint som vår gör just nu. ;)

På tal om flitighet så ska jag återvända till mitt arbete nu.

So long...

Vårkänslor...

Vem blir inte glad av det här vädret. Jag började reflektera lite när jag plockade ner kläder nere i tvättstugan...

Majas tankar:
* Vad mkt strumpor jag har nu...... Jag har nog aldrig haft så bra med strumpor...räcker ju lätt från en tvätt till den andra. Fasen vad bra. Hmmm... Jag har det ju rätt bra i största allmänhet nu. Jag menar.. Bor med Robban och det är verkligen hur mysigt som helst, och det funkar oftast väldigt bra också. Vi har fått in ett flow =)... Nä sen är snart sista tentan skriven. Sista föreläsningen var häromdan... Några praktiska omtentor har ju ingen dött av, snarare så att man blir bättre i slutändan av det... Och sen Jobbet... och Lägenheten... och vi hade sjukt roligt i Stockholm. Och jag har så fina vänner. Både här och där och överallt... Fasen vad jag har det bra. Har nog aldrig haft det så bra som nu..

Det är sån jag är i mitt huvud.. Från strumpor till livsglädje är steget inte långt i tankemillimeter.

Ja som sagt... Vem blir inte glad av att våren är här. Känslorna sprudlar...
Jag menar... till och med GB-gubben har ju gått och blivit kär och skaffat en fjälla =).



Även om han alltid ser glad ut så tycker jag åtminstone att han ser lite mer hormonisk ut än vanligt...

It's spring and lööööve in the air

Helsingborgsdags..

Då var det tydligen meningen att jag ska flytta tillbaka till mina rötter. Tillbaka till Helsingborg. Here I come. Känns väldigt blandat känslomässigt. Det känns hur härligt som helst nu när jag fått besked att jag har jobb på Klofves. Det är ju allt man kan drömma om att ha jobb färdigt för när man tar examen redan några månader innan. Jumping for joy. =). Men samtidigt så är det ju lite svårt att lämna hjärtat här uppe och flytta ifrån det jag hunnit bygga upp här uppe. Det är ju inte jättemkt jag har här men hade sett fram emot att bo här uppe ju. Men saker blir inte alltid som man har tänkt sig. Det är väll en sak man borde lärt sig vid det här laget. Men men...

Har börjat leta lite efter boende. Vill hitta något litet som jag kan ha för mig själv och inte behöver köpa oändligt mkt möbler till eftersom jag hoppas att Robban ska komma efter så småningom. Då är det ju onödigt om jag köpt massa grejor. Äsch inte tänka för mkt nu. Flera månader kvar tills dess ju.

Nu ska vi över till Camilla och Frippe och äta middag. Mums mums... Maja är hungrig.

Kram kram


RSS 2.0