Hello I'm 70F

Vet inte om informationen om att jag egentligen är en 70F och inte en 75D var upplyftande eller inte... men nya BH:n jag köpte vart i vilket fall det...till halva priset och allt =)

Måndagssysslor..

1. Handla
2. Mat
3. Rensa garderoben
4. Tvätta
5. Städa
6. Läsa Peter Rätz

I Windows Media Player spellistan: Absolute Christmas Maja 2006 =)


Kontaktlinser - starting now...

Tillbaka i Kalmar efter en supermysig helg i Oskarshamn...
Hunnit minijulpynta lite här också. Mer krut las på lägenheten i helgen. Supermys =)...

Söndagen bjöd på middag med Camilla och Frippe och sen julskyltning för oss tjejer som inte var lika bakis och fotboll i soffansugna. Mötte upp några andra... Efter lite blodiga bravader på Flanaden (störtnäsblod för mig, jag hävdar fortfarande att det var camilla som gav mig en uppåtkrok) hämtade vi upp bilen och körde ut mot Rödsle till Sabine som hade tillagat julskinka och bakat julbröd hela dagen. Mums mums... och glögg till blev det också. Julmys på hög nivå.

Men nu är det dags att återgå till vardagen och inse att ny kurs är påväg att starta. Ny vecka...nya tag... och tanken att jag gjort det sista jobbiga innan jul får hålla humöret uppe =)...

So long

We're adicted to Glee...

Efter en helkväll med de fyra första avsnitten av Glee måste jag erkänna. Vi är helt fast. Om det inte vore så att jag dels var trött men att jag även inte vill se dem själv så hade jag kunnat kolla vidare hela natten.



Mycket mycket nöjd med mitt val att sitta hemma i sköna mjuka soffan och hosta ikapp med Camilla. Våra pojkar fick frikväll och göra vad bäst de ville... Får se när den där buffeln kommer hem inatt. Förmodligen kommer jag sova väldigt gott då för strax säger jag godnatt till världen.

En besynnerlig flash-back tanke slog mig när jag tog tag i disken precis. Doften av grön YES fick mina tankar att vandra bort till när man var liten och blåste såpbubblor. Tänk vad lycklig man var när man hade sin lilla flaska med såpbubblor och tänkte att den var hela ens värld. Den var det dyrbaraste man hade just då... Vad lite man visste då och inte insåg att det bara var vatten och diskmedel och att mamma kunde fylla på den hur många gånger som helst egentligen om hon bara velat... Men det är väll så egentligen. Det är de små sakerna som vi inte tar för givet här i livet som gör en allra lyckligast... Bara en tanke....från en något trött och filosofisk Maja...

Jag är bäst!!!

Den här veckan har varit bland de värsta i hela mitt liv måste jag faktiskt erkänna. Måndag inleddes med praktisk tenta i volk-lins vilket kändes sådär. Själva utförandet av metoden kändes okej fast sen började the Bask ställa frågor och plötsligt hade jag förvandlats till världens mest förvirrade ever. Så känslan var väll inte helt bra efteråt egentligen.

Måndag eftermiddag: Det börjar göra ont i halsen.

Måndag kväll: Feber kommer igång. Jag ligger på soffan under ett täcke och har ont överallt och fryser och är varm omvartannat och sover eller är vaken, vet knappt skillnaden.

Tisdag morgon kl 6: Vaknar och mår skit. Svettas som aldrig förr och ett försök att gå på toa resulterar i smärtor i bröstet och viss yrsel.

Tisdag morgon 8.30: Tvingar mig upp ur sängen. Tar en dusch och försöker känna mig som en människa.

Tisdag 12.00: Anländer till Kalmar efter en hemsk bussfärd... Inte pigg någonstans.

Tisdag 13.00: Gör fullständig synundersökningstentan. Hög på Panodil och i någotslags endorfin/adrenalinliknande tillstånd.

Tisdag 13.28: Kommer ut ur synundersökningsrummet lättad men trött...

Tisdag eftermiddag: Sover...sover sover...

Onsdag: SOVER!!

Torsdag morgon: Vaknar och upptäcker att jag har viss känsla av att vara en människa igen. Ingen feber längre iaf.

Torsdag 13-19.00: Pluggar intensivt!

Torsdag 22.30: Försöker somna.

Fredag ca 02.00: Somnar

Fredag 08.00: Tentan börjar

Fredag ca 08.30: Jag blir ombedd att sätta mig i ett eget rum eftersom mitt hostande stör alla andra studenter.

Fredag 10.50: Lämnar in tentan NÖJD!

Fredag 10.55: Får reda på att jag klarat båda praktiska tentorna!! Känslan är på topp!!!!

Och det här är varför JAG ÄR BÄST denna veckan!!!!!

En effektiv dag?

När jag nu summerar dagen så har jag nog hunnit med en hel del iaf, fastän det känns som om tiden gått så fort så jag knappt hunnit vakna.

-Synis med Emma R
-Lunch med Nathalie
-HLR
-Träning
-2,5 h plugg
-House @ Stinas house strax

Lunchen blev väldigt god. Jag har velat prova på att göra egen sötsur sås jättelänge men inte riktigt vågat. Idag tog jag steget och lyckat lyckat mums mums... och inte alls svårt heller...

1 kg fläskfilé
1 röd lök
olja
1 burk ananas
2 vitlöksklyftor

Såsen:
4 msk tomatpuré
2 msk ketchup
3 msk ättika
4 msk socker
3 dl vatten

Blandade ihop allt till såsen och kokade den några minuter. Sen stekte jag köttet i oljan. När det var färdigt tog jag av det från pannan och stekte löken däri. Sen hällde jag över såsen och kokade ihop det. Sen blandade jag ihop det med köttet och ananasen. Serverades med jasminris. ENJOY!!

En liten varning bör göras för personer som bor i studentrum med trinettkök utan fläkt. Var beredd på att det kommer lukta som du bor i en kinarestaurang ett litet tag efteråt!! Men man är väll rutinerad. Det luktar ju inte fisk iaf =) =) =)...

Avslutar med en liten härlig bild på glada Sara som tyckte det här var ett partytrick som lättade upp stämningen efter HLR:n =)

SKÅDA!!!

En dammsugare... Jag och Nathalie undrade först.... ÄR det en hägring?


Milstolpe...

Nyss hemkommen från stan. Tog tag i det direkt när jag kunde efter den 15 nov och sa upp lägenheten... Fy vad många olika känslor som slog mig när jag satt där och skrev på papperna. Så mycket som har hänt sen jag stod där och tog emot nycklarna den 17 augusti för 2,5 år sen. Så många minnen som finns i det här rummet. Jag blir lite nostalgisk. Det är sannerligen "the end of an era"... Det kan ingen säga emot... Men mycket fint väntar också. Längtar som ett litet barn!!

Sanningen...

Nu kommer sanningen fram! Det här är den allra vanligaste synen när man öppnar mitt kylskåp. Definitivt om det råkar vara måndag. Tisdagar brukar innebära att kylskåpet fyllts upp med cirka tre matlådor. Vilka innehåller samma maträtt och äts: tisdag, onsdag, torsdag!... Jag vet att det är tragiskt men.... det är ju så tråkigt att laga mat bara till sig själv. Tilläggas bör, att jag under helgerna inte lever en lika tragisk tillvaro.



Jag myntar ett nytt uttryck idag.
"Jag har kommit ut ur kylskåpet..."

Har ni några skelett i kylskåpet?

Måndag...

Då var det ny vecka och dags för nya tag igen. Inte mycket schemalagt denna veckan eftersom det bara är precis en vecka kvar till praktiska tentorna idag. Lite nervöst börjar det bli fast inte alls på samma nivå som de föregångna praktiska. Ett lugn har börjat infinna sig nu när man snart slipper det här... Men så är det väll alltid. Man hinner alltid bara precis komma in i och kunna det man håller på med när livet tar en annan vändning och har andra planer för en...

Min plan att hinna med bussen halv elva gick i kras så därför sitter jag nu här istället med alldeles för mycket tid.. Vilket öde. Inte för att jag stressade något ofantligt med frukost å de... jag och Greys Anatomy hade en frukostdejt. Älska lediga måndagar!! Fast så ledig ska jag nog inte försöka känna mig. Massa plugg inför teorin också. Och typ 5 synisar inbokade i veckan. Jobba jobba jobba...

Sammanfattningsvis så har helgen gått lika snabbt som de brukar göra. Jag hinner knappt säga hej i dörren på fredan innan det är söndag och godnatt!. I lördags blev det en runda på stan och runt på lite olika affärer och hämta kökskataloger. En del plugg för mig sen och köksplanering med Ikeas ritverktyg...inte helt lätt det där. Sen bar det av utåt Döderhult och Mackan och Sabine. Nya huset var tokfint. Middag och TP in på småtimmarna. Sen slocknade jag väldigt snabbt när vi kom hem.
Söndag blev en slösöndag... Vi lyckades överleva kvällen utan Ensam Mamma...men tro mig...det var inte helt lätt!!

30 min kvar att slå ihjäl nu bara. Kanske jag ska ta fram böckerna iaf. Man hinner kanske få in någonting i farten...

Tove is the shit...

Ännu en fredag framför idol... Denna gången spenderades den helt själv. Men har haft en väldigt skön kväll faktiskt! Kebaben var en stor besvikelse dock. Reckommenderar verkligen inte kebabrullarna på Blågul. Håll er därifrån!! Så länge ni inte ska ha kycklingsallad..för den smakar mums =).

Tillbaka till idol. Klart bäst idag och i hela tävlingen är TOVE. Jag som aldrig någonsin har röstat på någonting liknande har ikväll för andra gången skickat ett sms med Tove till 72400. Det mina vänner....det är stort!!


Sugen på en chiquita?

...men tycker det är för jobbigt att dela den med en kniv?

Chiquita har lösningen just för dig!!

Veckans onödigaste pryl är bananskäraren. I måndags fick jag denna gåva när jag köpte 7 bananer. I morse invigde jag den...



Detta kunde man ju aldrig klarat utan dess hjälp. Vilken tur!!

I present to you...



...my homies =)... Det var en lång dag med redovisningar kort sagt...


Lätt dagens bästa...

"Nu får du ställa någon fråga. Du är f*n min examinator... Jag har gått och pissat fem gånger idag över det här...!"

Jocke till Oskar 16.30 efter sin presentation... Han var trött, vi var trötta... vi asgarvade!! Dagen avslutades med bravur =)...


Stress stress stress...

Usch vad stress tar fram mina sämsta sidor... Det är inte min vecka det här... inte alls... Känner mig bara trött och gnällig och jobbig för mina närmsta... Förlåt om jag är jobbig...

Imorgon börjar case-presentationerna. 11.45-12.00 äger jag scenen. Vill bara få det ur världen, så det är skönt att jag har första dagen åtminstone. Och innan lunch kommer ingen vilja dra ut på det så det är säkert ingen som vill ställa några avancerade frågor när de är hungriga.

Det är bra att jag har koll på läget ibland liksom... Som i eftermiddags vid halv 6 tiden började jag fundera på vilken dag det var och när det var presentationerna var... Hmm just det jag det är ju tisdag så det är ju imorgon... Hmm och tisdag innebär att powerpoint presentationen skulle skickas idag...för hmm.... exakt en timme sen. Bra att den bara legat på min hårddisk färdig sen i söndags när den var färdig och jag försökte ladda upp den. Strongt jobbat Maja...

Känns skönt att jag tagit beslutet att inte åka med Vision for All nu med tanke på att jag annars skulle varit i Oskarshamn och snackat för Lions imorgon kväll...30-40 minuter. Pust. Jobbigt att jag måste ringa och säga att jag inte kommer imorgon. Önskar att jag bara stått på mig i måndags och bestämt klart då. Men samtidigt var han så på... Aah. Jag orkar inte tänka på det. Var verkligen inget lätt beslut att skippa det. Har svårt att sätta ord på varför det blev så... men min magkänsla bara säger åt mig att inte göra det. Min magkänsla vill inte åka bara. Den vill bara ha en lite mer trygg tillvaro och veta vad som händer och inte händer... En lite mer lugn tillvaro och lite mer tid till att koncentrera mig på sånna saker som jobbsökande å så vidare till våren. Sen kan jag inte annat än slänga en liten tanke åt hur mkt jag skulle längtat hem till <3 om jag skulle varit iväg 2 veckor... fast det är verkligen inte det som grundar beslutet... Men man kan ju inte annat än tänka så också... Man är ju inte bara lite galen i den där Bobbis...

Idag börjar den officiella ungefärliga nedräkningen... bara för att jag längtar så mycket.
79 dagar kvar tills jag flyttar!!

Just waiting for my man...

Kom nyss på att jag inte vet vem som fått lämna idol. Jag och camilla såg bara när alla uppträdde. Sen bytte vi till 90210... Fortsätter skriva när jag kollat vem...

..............................................................

Jaaa... Äntligen Rabih!! Typ första veckan jag är nöjd med vem som fått åka ut. Fast det kan kanske bero på att jag velat att just Rabih ska åka varje vecka :P... Erik klart bäst ikväll. Vi fick rysningar. Det fick man visserligen när Eddie också sjöng fast det var rysningar av annan karaktär... Fasan och fruktan...usch usch... Nästa vecka måste han ryka.. 5 veckan gillt!!

Sitter här och väntar på min underbara man nu. Han är ute och slarvar... Känns lite ensamt här nu allt. Börjar bli trött också men vill inte gå och lägga mig själv. Ska nog dock boka en dejt med tandborsten nu.

"Nu är det fredagsmys...nanananana"


Dagens citat:

"When we get ahold of the drugs... We're gonna do anything we want..."

Baskar, om cyklopediska droppar...

Fikadejt på Ebbas...

Tillbaka hemma hos mamma nu efter en fikadejt med Elin. Uppdatering done... en välbehövlig en. Blev dunderfika på Ebbas. Där är kakorna enorma och påtåren gratis =)...

Nu sitter jag i köket och håller mammi sällskap när hon lagar mat. Curry är önskat av mig och curry blir det...med kyckling och ris. Får ju passa på att njuta av såna godingheter när jag inte är hemma eftersom en viss person inte tycker om curry :p... Men saknar <3 i alla fall. Kanske blir det Oskarshamn en runda imorgon kväll. Ifall saknaden blir för stor och det inte blir någon träning för Bobbis... Hoppas hoppas...fast vill ju iofs inte att han ska ont i halsen... Men ibland får man vara lite självisk haha... (sorry... <3)


En förmiddag på Klofves..

Hälsade på mina Klofves-flickor i förmiddags. Får passa på att säga hej när jag är hemma tänkte jag. Och lika trevligt som vanligt vart det. Fick fixat med lite juljobb också. Blir bara tre dagar innan jul som det ser ut så det blir perfekt. Precis så jag vill... Kommer nog behöva vara lite ledig denna julen eftersom jag inte har så långt jullov och dessutom kommer det nog vara lite att göra med packning och sånt redan vid nyår.



Stannade rätt länge där. Höll Amelie sällskap när Linda var på lunch och sen gick vi och käkade sushi. Gottigotti fast den vita fisken var som gummi. Glömde tyvärr fråga vad det var för något. Hade kunnat vara bra att veta med tanke på att jag aldrig vill stoppa en sån i munnen igen. Fy farao.. Smakade väll inte så förfärligt med gummikonsistensen gav mig klökningar.

Nu när jag kom hem fick jag fixat tågbiljett hem till imorgon. 12.36 åker jag. Blir perfekt så jag hinner med att greja lite hemma på kvällen, handla och sånt kan behövas lite i alla fall även om det bara blir nån dag i Kalmar innan jag tar helg på torsdag och far åt Oskarshamn. Jag älskar mina korta veckor. Livet är en lek =)...

Nu väntar här lite plugg tills Elin hör av sig efter träningen för en fika. Nicy nicy att träffa henne. Var verkligen inte igår. Tycker att jag hunnit med i princip allting jag skulle den här helgen. Alla jag skullat träffa nästan har blivit av och de. Känner mig redo för att återvända till Kalmar för sista rycket innan jul nu. Bara några veckor kvar ju. Tiden går alldeles för snabbt... men så är det ju när man har roligt!!


En dag i Malmö...

Nya Swedbank Stadion

Har tillbringat dagen i Malmö med min lilla mor. Vi shoppade runt på Mobilia och avnjöt en underbart god lunch där innan vi gick bort till nya Swedbank Stadion och kollade på MFF-Brommapojkarna (1-1). Detta fina resultat gjorde Helsingborg till Skånska mästare. Klappade lite extra när Brommapojkarna kvitterade i andra halvlek.. =)

RSS 2.0