Tillåtelse att skryta lite?!?

Spelkväll igår. Inleddes som tidigare nämnt med "Värsta språket". Jag konstaterade väldigt snabbt att jag inte har någon talang för att härma dialekter. Kunde inte ens försöka med Östgötska och mitt försök att prata stockholmska resulterade följande gissningar:
- Värmländska.
- Norrländska.
- Stockholmska. (weei)
Robban kammade hem segern med sitt sjukt orättvist långa ord RISOTTO (skapat utav 15 bostäver). Jag fick fram INGA av 9 bokstäver...

Sen var det dags att gnugga geniknölarna. Nya storfavoriten här hemma: "Bezzerwizzer". Hör och häpna nu. JAG VANN!!! En brutal seger =). Jag vinner verkligen aldrig i sånt där...det är därför jag ger mig själv tillåtelse att skryta litegrann. Och det som ännu mer häpnar mig är att det inte bara var skitfrågor som ledde fram till denna seger. De andra kallar det Helsingborgskunskap och Bibelfemmanvinnare... Jag kallar det talang =)...
Ett urval av frågorna som ledde till segern... Hur många kan du?

Vilket varumärke förknippas med "Galoschkungen" Henry Dunker?
Vilket begrepp innebär att alla människor föds som syndare eftersom de härstammar från Adam?
Vad kallas måndagen före påsk?




Svar: (Tretorn, Arvssynden, Blåmåndag)


Övertränad...

Summerar träningsdag på Nautilus. Öppet hus i helgen och det skulle utnyttjas till max.
11.00 Vattenjympa med redskap
12.00 Lek, rutchekanor, bubbelpoolen
14.00 Boxpass
15.00 Yoga
Pust.

Just avnjutit en utsökt middag med min Bobbis. Färsk, panerad hälleflundra med potatis och citron/dill/äggsås. Mums mums mums säger jag bara. Smakade riktigt bra även om jag fick kompromissa och äta framför v75.

Snart kommer Camilla och Frippe. Blir spelkväll. Värsta språket skulle de ta med. Må bäste man eller kvinna vinna =)...

Lååååånghelg!!

Behöver inte åka till skolan Kalmar förrän om 11 dagar. Är de det som kallas Långhelg? Torsdag, fredag och måndag ledigt. Sen väntar linsauskultation på Synsam nästa vecka. Men det ska bara bli kul. Trevligt att grannMarie som jobbar där verka exalterad också =) hehe. Kvällens stora fråga är dock varför hon börjat sopa bort snön från trappan stup i kvarten. Mysteriet på Allévägen 11c så att säga...

Sitter nu i vilket fall här med ett glas vin för att fira inledningen på den stundande underbara helgen. Jag är så nöjd med mitt val att inte följa med till stockholm på optometridagarna. Nu får jag hur mkt tid som helst att ta igen all pluggilering som inte blivit gjord senaste veckorna på grund av flyttbök. Och två sovmorgnar extra är ju aldrig fel för en pendlare som mig.

Fr.o.m. idag så är jag hemlös i Kalmar. Mitt, sedan 2,5 år tillbaka hem blev idag någon annans hem. Besiktningen gick smärtfritt. Lite damm som behövdes torkas bort här och där och lite, annars vart bovärden nöjd. Jag har alltid tänkt att det kommer kännas sorgligt att lämna mitt lilla rum. Men när jag väl stod där och tänkte att jag borde säga adjö på något vis så var det enda jag kunde kännas någon form av lättnad. Som en stor sten som trillade ifrån mitt hjärta. Det sorgliga i det hela var ju ändå förra söndagen när Nathalie lämnade Kalmar. Det var ingen lättnad utan bara en sorg. Får lite tårar i ögonen när jag tänker på att vår era är slut.

Men det är ju på sätt och vis fint att människor kan komma in i ens liv för en liten stund bara för att göra det uthärdeligt (hm ingen aning om det är ett ord ens) och sen försvinna iväg för att upptäcka nya äventyr och träffa nya människor som kanske behöver det. Jag har tänkt många gånger att jag har min neighby mkt att tacka för. Den där hösten hade jag aldrig tagit mig igenom om det inte funnits någon där som stöttade och alltid fanns där. Jag kommer ihåg den tunga känslan när jag återvände till Kalmar efter sommaren 2008. Hur mkt hat jag kände mot mitt rum och alla saker i det som påminde om allting som varit... att ingenting fast ändå allting var som det hade varit. Jag ville desperat flytta, bara för att jag trodde (fastän jag ändå visste att det inte var så) att det var platsen och inte mig det var fel på. Sen så plingar det på. En avlägsen bekant som undrade om jag ägde några penslar. Jag tror jag satt och grät för mig själv precis innan det plingade på faktiskt. En bekant som egentligen bara borde gjort allting värre men som på något vis bara hamnade rätt in i mitt liv. Helt plötsligt bodde jag inte själv längre. Jag hade en neighby. Och livet var sig aldrig likt igen efter det...

Tack Nathalie för den underbara tiden av gemenskap och stöttning som vi gett varandra. Du ska veta att du alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta. Och min dröm kommer alltid vara att jag en dag återigen tittar ut genom dörren och ser dig som min neighby...

Här kommer ett litet smakprov på sambolivet. Fina julklappen från systeryster.
Gissa vilken som är min? :P

Lyxfrukost

Lördag morgon innebar sovmorgon för mig. När Bobbis gick upp vid 06.00 så kunde jag vända på mig och somna om =). Stackarn jobbar idag. Men ikväll blir det middag med förmodligen på tok för många gäster. Robbans mamma, pappa, farmor, mormor, bror, syster samt Theres, Andreas och Sivan. Pust. Snart dags för Maja att ta tag i matlagningen. Och dessutom ska man hinna plugga lite idag. Bipackssedelinlämningsuppgiften måste jag börja ta tag i typ NU. Inlämning på onsdag.

Belönade mig i förväg för det hårda arbetet jag ska utföra idag med lyxfrukost.

Mosad avocado och rökt skinka är nog det bästa som på macka =)

Ingen mer tid för bloggilering.
So long

Tillbaka på bloggen.

Det har varit ett litet uppehåll för mig i bloggandets värld. Först vart det jul och då fanns det knappast någon tid över. Sen var jag tillbaka för ett litet kik-in där emellan och nu har det inte funnits en enda sekund för bloggande på två veckor. Jag har inlett mitt liv som pendlare...BIG time. Jag går all-in här nu för min och Bobbis skull. Det har varit både tufft och fint inledningsvis. Många timmar spenderade på de fina gula bussarna redan. Men som jag säger när folk frågar om det inte är jättejobbigt med resorna så ser jag det nästan bara som något positivt.

För det första så får jag varje kväll komma hem till den jag älskar. Vissa dagar när jag kommer sent så väntar det en underbar pojkvän med mat färdig till oss. Andra kvällar kanske man inte ens hinner göra något tillsammans, men det finns ändå någon där...som nu i andra rummet hör man ljudet från CSI...betryggande och hemtrevligt =).

För det andra så känns 1 h och 20 min inte som 1 h och 20 min. Jag tycker det går fort, nästan så att det går för fort ibland haha. Seriöst... så har jag ibland moosat ihop mig där i sätet så skönt och john blund har varit där för länge sen... kanske någonstans mellan ålem och mönsterås.... och så ska man orka samla ihop sig och sina grejor och resa på sig. Tiden jag har på bussen för mig själv och alla mina tankar ser jag som väldigt värdefull... som en bekant sa till mig: Det kanske man kan behöva nu när du gått och blivit sambo.. :P hehe.

För det tredje så känns det som jag slänger bort mindre av dagarna nu. Håller igång och får gjort mer trots att jag kanske inte har lika mkt tid över längre...konstig den där matematiken. Men det kan iofs ha något att göra med min stränga arbetsledare här hemma ;)...

Imorgon blir en heldag. Föreläsningarna börjar vid halv nio. Inte obligatoriska... info om Optomap och Kosttillskott.. Sitter här och funderar på huruvida jag ska orka mig upp för att lyssna på dem. Annars börjar jag inte förräns vid ett. Svårt val... eller inte? Det är frågan.

Nu ska jag sätta mig på H&M hemsidan och se om jag ska beställa något från vårkatalogen. Fick hem en 10% på hela mitt köp rabattkupong idag som jag är småsugen på att utnyttja ;)...

Mer om mitt nya pendlar/samboliv får det bli en annan gång...
So loong... =)

It's time to say goodbye...

Om en vecka flyttar min älskade neighby...och lämnar till och med landet för ett halvår i Italien.


Höjdpunkter 2009!!

Då var det nya året här och några dagar har redan hunnit förflyta (hmm säger man så?...dagar kan ju vara förflutna men förflytna?... svenska akademins ordlista, nästa, nej vänta detta årets julklapp maybe?...maybe not?)

Det här året har jag redan hunnit byta bostadsort. Detta skedde snabbt och smidigt på tolvslaget mellan 31 dec och 1 jan. Tjoff så var man en på pappret äkta oskarshamnare...sen hur oskarshamnig jag hunnit bli...det är en annan femma. Skånskan lyser än igenom...damnit.

Jag tänkte börja detta bloggår med att sammanfatta det jag ser som förra årets höjdpunkter. Häromdagen hade OT ställt frågan (Vad tyckte du var förra årets höjdpunkt?) till lite folk på stan. En gubbe hade svarat att det var när de fick igång hans hjärta igen efter ett hjärtstillestånd på en avslappningskurs i eksjö (eller någonstans).. Jag och robban skrattade gott vid frukostbordet och enades om att gubben förmodligen hade helt rätt. Vi kunde dock inte själva komma fram till vad som varit årets höjdpunkt. 2008 var ett lättare år att svara på den frågan. Som jag sa: konkurrensen var inte så stor då och 12 december 2008 är trots allt rätt svårslaget.

Nog med utsvävningar...här kommer 2009 års höjdpunkter...av mig och enligt mig...utan inbördes ordning (för det skulle göra det alldeles för svårt)
- Min fina pannkakstårta <3, 24 januari
- Alla hjärtans dag, februari
- Påsk i Helsingborg, april
- Praktiken, maj
- Helg hos Martina i Lund, maj
- Bulgarienresan, juni
- Ven, juni
- Elins stuga med henne och Sebben, juli
- Helsingborgsfestivalen, juli
- Utekväll på Svea, augusti
- Överaskning för robban, hemma några dagar tidigare än väntat augusti
- Österrikeresan, augusti
- Lärt känna Camilla hösten =)
- Optikersittningen oktober
- Winnerbäckskonserten i växjö december
- Juldagen med Nahums Elit
- All tentasushi bör räknas in

Finns säkert många fler saker som jag kommer komma på efter hand... Men ja this is it for now.

Nu väntar lite fika till grabbarna grus som håller på att installera min fina tv-serie-tv inne i sovrummet. No sports allowed ;)...

Tjingeling och gott nytt år =)
Må det bringa lika många fina minnen...

RSS 2.0